Wednesday, November 28, 2012

Ketenangan

 Assalamualaikum pembuka bicara , selamat sejahtera salam satu Malaysia . Err ? Ehem ehem , testing 123 . Hihi :) Alhamdulillah , selamat sampai dekat rumah . Wooo . Berjaya mencapai target Yana ! Ohyehhh , target Yana sebelum sampai kampung , ' Berpuasa daripada online facebook , twitter and blogger ' . Wewit , kau hadee ? Rinduuu nya nak menaip .. Hanya mampu baca blog orang ja . Masa Yana kat sana kan kan kan , kempunan gila nak update blog , sampai Yana taip je dalam handphone . Oleh sebab lama tak menaip , sampai kering idea dalam kepala hotak ni kan kan , yana paste jela kat sini ehh ehh .


  " Ketenangan . Ketenangan yang aku inginkan . Jauh dari semua orang yang hanya tahu pentingkan diri sendiri , hanya tahu mencari kesalahan orang . Butakan mata daripada melihat kesalahan diri sendiri . Mengapa ? Menindas orang yang lemah , lebih suka mengutuk yang tidak bersalah , padahal diri sendiri yang bersalah . Mengapa ? Aku penat dengan semua ni . Aku jemu dengan semua ni . Tolong berhenti , berhenti mengejar aku , mencari kesalahan aku , tanpa engkau menyedari engkau punca segalanya . Di sini , tiada sapa yang bisa menyakiti aku .  Di sini penuh dengan ketenangan . Ketenangan yang aku inginkan , tanpa  facebook , twitter , handphone dan lainlain . Hanya ada aku , suasana yang aman , tenang dan BLOG ! Hihi , sekian , terima kasih . :) "

Bai ! Assalamualaikum :)

Saturday, November 17, 2012

Kami Buddyz , Takkan Terpisah

Assalamualaikum . Holla :)

Lama rasanya tak update blog .. Sebenarnya kalau ikutkan hati , rasa macam nak delete ja blog ni .. Boleh kata 99 % post yana , semua yana dah delete .. Memang tekad la nak delete , tapi rasa macam sayang pulak .. Kalau boring boleh update blog kan ? hmm . So tak jadi nak delete .. Cuma edit serba sikit . Daripada 100 % pink , sekarang 100 % blue . Hoho . Nampak cool tak ? xD Tapi rasanya memang jarang gila la nak update kan .. Anggap je la yana newbies yang baru nak ceburi bidang blog . Mohon tunjuk ajar dari bloggers yang lain . :)

Pejam celik pejam celik , lah .. Nak masuk 2013 dah rupanya .. Cepat je masa berlalu kan . Yana yang 13 ni nak masuk 14 dah .. Have to say , ' Good Bye One Setia ' . Hari last sekolah , wajib enjoy habis habisan . Nak cipta memory alasannya . Haha .. Tapi masa last day sekolah tu , memang happening gilaa .. Sweet Moment lah .. ;) Last day sekolah , 1 setia buat jamuan . Masa balik , main macam budak umur 1 tahun ja lagaknya .. Adoii . Tapi kan , kesah hape . Janji happy ! :D Tepung time ! Malas cakap banyak , nak buat tayangan gambar ja . Hihi . Tema kami , 'Kami Buddyz , Takkan Terpisah'




                         * bajet macam tengah main snow ja lagaknya*




Ni je kot gambar yang yana nak share dengan korang , untuk tatapan korang sebagai pencuci mata . Haha . Gambar last tu , semua budak perempuan melayu 1 setia . Okay , that's all for this entry . Tata , Assalamualaikum :)