Wednesday, November 28, 2012

Ketenangan

 Assalamualaikum pembuka bicara , selamat sejahtera salam satu Malaysia . Err ? Ehem ehem , testing 123 . Hihi :) Alhamdulillah , selamat sampai dekat rumah . Wooo . Berjaya mencapai target Yana ! Ohyehhh , target Yana sebelum sampai kampung , ' Berpuasa daripada online facebook , twitter and blogger ' . Wewit , kau hadee ? Rinduuu nya nak menaip .. Hanya mampu baca blog orang ja . Masa Yana kat sana kan kan kan , kempunan gila nak update blog , sampai Yana taip je dalam handphone . Oleh sebab lama tak menaip , sampai kering idea dalam kepala hotak ni kan kan , yana paste jela kat sini ehh ehh .


  " Ketenangan . Ketenangan yang aku inginkan . Jauh dari semua orang yang hanya tahu pentingkan diri sendiri , hanya tahu mencari kesalahan orang . Butakan mata daripada melihat kesalahan diri sendiri . Mengapa ? Menindas orang yang lemah , lebih suka mengutuk yang tidak bersalah , padahal diri sendiri yang bersalah . Mengapa ? Aku penat dengan semua ni . Aku jemu dengan semua ni . Tolong berhenti , berhenti mengejar aku , mencari kesalahan aku , tanpa engkau menyedari engkau punca segalanya . Di sini , tiada sapa yang bisa menyakiti aku .  Di sini penuh dengan ketenangan . Ketenangan yang aku inginkan , tanpa  facebook , twitter , handphone dan lainlain . Hanya ada aku , suasana yang aman , tenang dan BLOG ! Hihi , sekian , terima kasih . :) "

Bai ! Assalamualaikum :)

0 comments: