Saturday, April 20, 2013

Happy Birthday Tikah !


Assalamualaikum .
Setelah sekian lama aku takdak idea nak menaip apa bagi mengisi ruang ruang kosong blog aku . Maka hari yeahhh ! Dah ada topik nak story . Yeay yeay yeay ! Actually birthday kawan aku ni hari khamis . Tapi kitaorang celebrate hari jumaat . Dan hari ni , sabtu baru aku update . Kalau aku tak update hari ni , alamatnya bila story ni dah busuk , lapuk , boring , out of date dan ketinggalan zaman lah baru aku update . So jom kita ikut doraemon naik mesin masa keeeee ...... hari SEMALAM !

Pada tanggal 18 April 1999 , maka lahirlah seorang baby yang sangat comel yang diberi nama Siti Kembong Berduri . Eh bukan ! Nur Athikah Fatehah berbintikan Rosli . Wajah pertama yang dia nampak semasa kelahirannya kedunia ini ialah seorang doktor yang cantik dan pipinya yang gebu . Setelah dia menyelikkan matanya , perkataan pertama yang meluncur keluar dari bibirnya ialah uwekkk uwekkk sambil dalam hatinya berkata ' nak duduk dalam perut lagi ! ' k aku tipu . Maka pada hari Khamis , 18 April 2013 , genap 14 tahun dia dilahirkan ke dunia ini . Kalau hari ni , hmmm . 14 tahun 2 hari dah . So so so so , you all . Pada hari ke 14 tahun sehari dia dilahirkan , kawan-kawan dia yang comel plus baik hati plus sweet gila ni kan , telah menyelebratekan birthday nya bagi mengeratkan pertalian persahabatan kami . Kalau PBS sivik tanya , cara cara mengeratkan tali persahabatan , jawab sambut birthday kawan tauu . Dan KFC Tesco Sungai Petani Selatan telah menjadi saksi dimana birthdaynya dicelebratekan . Antara faktor faktor kami memilih tempat ini ialah dekat disebabkan ramai yang takdak transport untuk menghadirkan diri ke Amanjaya mall atau CS or what what . Yang ni jawapan geografi pulak tau .

So , sebelum tu aku dah kalut ajak abah aku pegi beli hadiah la apa semua . So jom ramai ramai cakap terima kasih pakcik sebab telah menjayakan majlis ini dengan jayanya ! hahaha . Tau tak kitaorang makan apa ? Kitaorang makan keafsi . Yang korea tu tau tak ? Sedap tauuu . Pedas .. Tapi izzati cakap tak pedas . Hmm . Lidah dia kebas mungkin ? Dan apabila kami bergabung , tak kira dimana sahaja , tempat tu akan jadi riuh hanya sebab kami . Nasib la meja yang kami pilih agak strategik , dimana terlindung dari pandangan customer customer yang lain . Seriously , agak malu lah kan , sebab sorang sorang pekerja kfc tu tengok kami . Agaknya kami bising sangat sampai diorang terfikir , ' lahhh . penduduk kampung ceruk mana jakun nak makan kfc ' . So sambil makan haruslah ada sesi bergambar . Nasib lah kamu semua jenis tebal muka taktahu malu dok bergambar kat situ siap kena tegur dengan pekerja kfc . Alahaii . Terlalu banyak gambar sebenarnya , tetapi setelah ditapis , gambar yang muka aku huduh tu , aku tak tunjuk la kann . Gambar muka diorang huduh , takpaaa . =) Jomm !

                           Nampak tak ayam korea kami ? hahaha



                                          Partner aku <3



Dan dan dan apabila hadiah dah dikeluarkannnnnnnnn !

  Comel tak comel tak hadiah daripada aku and diba ? Teddy ! I Love You <3


Dan bila kami rasa kami dah boring posing dekat kfc tu . And dah rasa macam maluuuuu >< hahaha . so kami keluar dari kfc tu and jalan jalan keliling tesco . And ! Teng , partner aku , belanja aku ais krim ! yeay !




And lepastu , kami semua berpecah . Ada yang nak beli itu la , ini la . So semua ambik haluan masing masing .



Lepastu kami jumpa balik . And lepastu berpecah balikk . Lepastu semua pakat balik dah . Tak jumpa pun masa last nak balik tu .. Semua pakat text dengan call ja cakap nak balik .. Seriously , memang best ! Happening ! And this is first time kami outing together . And aku harap nanti kita boleh outing and happy happy macam ni lagi =') Korang tau tak sebenarnya kawan kita antara insan paling penting dalam hidup kita ? Cuba bayangkan kalau korang tanpa kawan kawan ? Sensorang ja . So sometimes kita kena do something yang menunjukkan kita hargai diorang and diorang akan tau yang kita sayang diorang sebenarnya . Aku rasa aku takkan boleh hidup tanpa kawan kawan aku . Susah senang kami bersama . Diorang selalu bagi aku gelak dengan kerenah diorang yang spontan and gila gila sometimes . Selalu bagi aku senyum dengan cara diorang sweet . Sebab kadang kadang kitaorang suka cakap ' iloveyou ' . And bila aku sedih , diorang akan pinjamkan telinga diorang , dengar aku bercerita . Dan tenangkan aku bila aku nangis . Seriously , aku sayang gang aku sangat sangat sangat sangat sangat ! =') ILoveYouuuuu . So , ada yang tertanya tanya yang mana Athikah ? Yang mana birthday girl ? Tadaaaaa !

            Happy Birthday Tikahhh ! I love you =')

 And ! This is KAMI SEMUAAA ! Aku tau kawan-kawan aku semua comel comel . So ada yang nak suruh aku adjust sorang ? I'm sorry . Aku tak menyediakan perkhidmatan tu . Sekian , Assalamualaikum .

0 comments: