Friday, April 12, 2013

Lifeless ?

Assalamualaikum . Hello world ! Okay . aku blurr . -__- aku nak menaip apa hari ni ? okay . hmmm . Last aku update awal bulan Januari dan sekarang is April . So tak hairanlah para para followers aku bengang dengan aku . Baik tak payah buat blog .. Amboi hang .. Bagi penamporr sedaih apa tak dapat . suka hati aku lah aku nak buat blog tapi takmau update pun . -,- sebukk je tauu . Aku bukan saja saja takmau update . tapi banyak sangat halangan . Berukband aku hilang . Kering idea , quiet busy and macam macam lagi . Dengan koir nya lah , choral speaking nya .

Lifeless . Amboiii . lifeless sangat kann . Cuti cuti macam ni seriously aku rasa boring gilaaa walaupun sebenarnya banyak benda yang aku kena buat . cuma aku agak malas . makcik makcik dekat luar sana yang ada terselit hasrat nak jadikan aku menantu kompemm lepas baca ni reject terus . Amboii hang , baru 14 tahun gedik je lebih . Kerja aku bila cuti , bangun tido , makan , tengok tv , online . Nampak lifeless kan ? sebenarnya boleh ja aku buat homework , study , sapu sampah , sidai baju , lipat baju , mop lantai or anything . tapi macam yang aku cakap tadi . M.A.L.A.S . last sekali , apa pun tak jalan .. Yang aku rajinnya , blog walking , facebook , twitter , keek , utube , movie and games . Seriously , life aku sekarang ni macam . Pffftttt -,- agak tak best . sebab apa ? sebab aku rasa macam malas nak gelak . Terlalu banyak benda yang aku kena fikir sampai buat aku rasa tension gilaaaa dohh . tapi aku tak boleh lari daripada masalah . inilah dugaan hidup . aku tak dapat hentikan waktu . macam mana pun waktu aku terus berjalan dan aku akan menghadapi semua ni . dan semua ni akan berlalu dan berakhir . aku dah malas nak fikir . aku serahkan semua nya kepada Allah . aku tau Allah dah aturkan yang terbaik untuk aku . biar masa yang menentukan , apa nak jadi , jadilah . Don't cry because it over , but smile because it happen . Tikah , thankss :')

Tapi tapi tapi . aku akan rasa macam tu hanya bila aku sensorang dekat rumah yang sunyi dan boring ni . kalaulah aku ada adik ramai ramai . mesti riuh kan rumah ni . best jaa . okay , tu kalau aku ada adik . dan sekarang takdak . okay aku ulang ayat tadi . aku akan rasa macam tu hanya bila aku sensorang kat rumah ni . bila dekat sekolah . hah . jangan cakap la weh . gelak macam nak pecah perut . awai awai pagi lagi dah gelak . untung kau yana dapat kawan kawan yang kepala otak banjir macam kau jugak . hahaha . bila aku sensorang kat rumah , yess . macam sekarang ni . aku rindu kawan kawan aku . rindu gelagat diorang sampai kadang kadang bila aku ingat balik , aku akan senyum sensorang macam orang tak betul . bila benda tu lawak gila , aku akan gelak sensorang macam orang gila yang hilang akal . dan lepastu aku cover skit sikit takut jiran nampak . kang tak pasal pasal diorang tempah wad dekat tanjung rambutan untuk aku . how sweet . caring nya jiran aku :') terharuu la youuu .


                           Dalam gambar ni , sorang takdak . Annas .
Friendship . This is SAHABAT . Diorang ni sahabat aku . selalu buat aku gelak . selalu bagi aku senyum . selalu ada di sisi aku bila aku sedih dan runsing . selalu bimbing aku bila aku nak buat keputusan , sebab aku tak pandai buat keputusan . dan selalu nasihat aku bila aku ada masalah . perangai gila gila kami membuatkan kami sekepala . I LOVE YOU FRIENDS . :* Nampak tak aku lari topik ? daripada lifeless kepada friendship . hahaha . akhir kata , Assalamualaikum :)

0 comments: