Saturday, May 25, 2013

Pen dan correction tape

Assalamualaikum peeps !

So haii haii haii ! Firstly aku nak cakap ' HAPPY HOLIDAY !!! ' untuk semua student . Tambah tambah lagi student yang cuti lepas exam macam aku ni . Seriously bahagia gila kan ? Eh , korang tak rasa ka bahagia yang aku rasakan ? Apa ? Tak ? Tapi aku rasa . K what ever .. Banyak student update status dekat facebook , takpun tweet . ' Masa sekolah nak sangat cuti , masa cuti nak sekolah pulak ' Eh , tapi kenapa aku tak rasa macam nak pergi sekolah pun ? Hmm . K setakat ni tak . Eh korang , seriously korang nak pergi sekolah ? Seriously korang ? Seriously seriously ? Aku hanya akan suka gila vavi pergi sekolah kalau pergi sekolah tapi tak belajar . Paham tak apa aku cakap ni ? Suka pergi sekolah , tapi taknak belajar . Just buat hal masing-2 . Duduk gossip dengan kawan-2 . Main-2 . Hoi , nak jadi apa hang ni yana ? Agak-2 kalau semua orang dekat Malaysia ni macam aku , apa akan jadi kepada Malaysia ? OMG .

So entry aku kali ni berkaitan dengan student jugak . Semua student yang menggunakan pen untuk menulis mesti akan guna liquid paper or correction tape jugak kan ? Kan kan kan ? Lain lah bagi student yang bila salah tulis just potong macam tu ja kan .. Aku sebagai seorang student yang baru 2 tahun menggunakan pen dalam sesi pembelajaran memang wajib guna correction tape . * hambik ayat bm aku . kalau buat karangan penulisan macam ni kan bagus * Entah , kalau takdak correction tape dalam pencil box aku tu rasa macam tak lengkap . Ah , takpayah nak tak lengkap sangatlah . Apa susah , pinjam jalah dekat kawan kann . Hahaha . Takpun main potong macam tu ja .

So bila guna correction tape ni , pernah tak korang alami kejadian . Bila correction tape korang tu macam getah . Alahhh , yang macam bila tarik dia tak lekat dekat kertas . Dia macam getah la . Boleh tarik-2 . Lekat tak lekat macam tu lah . Ish . Paham tak ni ? Yang bila tarik dia macam getah tu . Ala , yang dia melekit lekit tu . Yang tarik dia lekat dekat correction tape sikit , dekat kertas sikit . Ish yang macam ....... Ah ! Seteres aku ! Buat-2 paham dah la ! Okay , sambung eh . Dan bila correction tape aku jadi macam tu , serious aku akan jadi stress gila ! Nak buad nota or latihan pun jadi takdak mood . And kadang-2 tu sampai boleh naik angin aku hanya sebab correction tape tu saja . Habes correction tape tu aku baling , kucing yang lalu depan bilik aku pun habes kena marah dengan aku . Tak memasal ja kan . Bukan dia ziarah bilik aku pun , dia lalu ja . Jadi mangsa jugak . Tau apa aku cakap dekat dia ? ' Ish kucing ni ! Lalu depan bilik aku buat apa ? Aku nak tengok lantai pun tak boleh ! ' K aku tipu . Aku tak segila tu nak cakap dekat kucing macam tu . ' Ish apa susah ? Guna lah liquid paper . ' So sebagai seorang pelajar yang mengikut peraturan sekolah . Aku tak guna liquid paper . xD


Haaa . Mana aku tak stress ? Sampai jadi macam ni kot kertas aku .


Tak dilupakan , buku teks turut menjadi mangsa .


And last sekali , this is what happen to my exercise .
Gila tension tengok latihan aku tu . Last sekali , tindakan bijak aku .


Ha . Senang ! Settle ! Hahaha . K aku tau , entry aku kali ni boring . Dan sebenarnya sebelum ni punya pun boring . Aku rasa aku nak post entry ni , sebab masa aku buat latihan ni , aku tengah rindukan blog . So aku just terfikir , why not kalau aku post ja pasai ni . At least dapat melepaskan gian aku . K bai !