Wednesday, July 3, 2013

Apa pulak orang kata ?

Assalamualaikum

Hello peeps . Nampak tak bajet macam ada orang nak baca blog aku ? k . Aku suka menaip , tak kisah ada orang baca ka tak , asalkan aku taip * happy life * lol . Let's talk about apa orang kata ? Any question ? Apa yang aku cuba sampaikan sebenarnya ? Apa yang aku cuba nak cakap sebenarnya ? Apa maksud aku ? k . Sini dekat sikit aku nak cerita , jawapan 3 in 1 ni . Bukan iklan Nescafe k .

Bila kau rasa kau nak do something . Kau akan pikir , nanti apa pulak orang kata ? Sikit sikit , apa pulak orang kata . Sikit sikit apa pulak orang kata . Tak ka kau rasa kau bergantung pada pendapat orang ja ? You are not being yourself kalau kau terus terusan pikir apa pulak orang kata . Setiap manusia dalam dunia ni , ada pendapat masing masing . Kalau kau nak pikir apa orang kata , memang tak jadi manusia lah kau . Habis tu jadi apa ? Jadi orang :3 k jawapan budak cengeng . Tapi serious kot .

Memang kau takkan boleh buat apa apa kalau kau ikut apa yang orang pikir dan apa yang orang cakap . Well , life ni . Biasalah orang suka kita , orang benci kita . Itu perkara biasa k . Aku sendiri , ramai ja benci aku . Tapi aku buat muka tauhu busuk . Lantak lah . Tauhu tauhu busuk pun comel okay . Hahaha . Tolong jangan muntah dekat sini . See , kalau orang yang macam jenis type ' ei dia ni puji diri sendiri comel . gerdiksx gilerwh ' . Dia akan kata macam tu tapi . Ah kisah apa aku . Dah memang jenis ni aku bergurau . I just be myself . Aku bergurau macam ni dan aku akan bergurau macam ni . Takkan hanya sebab dia cakap aku macam tu , then terus aku berubah jadi ayat macam ni pulak ' tauhu tauhu busuk , dah busuk hodoh pulak tu , dah hodoh gemuk pulak tu dah gemuk hitam pulak tu ' Then lepastu ada pulak orang cakap ' Jangan cakap macam tu , setiap ciptaan Allah comel comel saja , tak baik mengutuk diri sendiri ' . Nampak tak nampak tak ? Dua pendapat yang berbeza , fikiran yang berbeza . Okay yang ni aku bagi contoh ja .

Then what to do ? Senang ja . Kita pikir , apa yang kita buat tu betul ka salah . Kita pikir apa yang kita buat tu , kita selesa tak . Buruk tak padahnya nanti . Kita just pikir diri kita sendiri . Jangan pikir orang lain . ' YOU ALWAYS THINK WHAT PEOPLE WILL SAY , BUT DO YOU THINK ARE YOU HAPPY DOING THAT ? ' Okay aku bagi contoh la kan . Contoh . Ada sorang budak perempuan ni , dia free hair . Then hati dia berubah , dia nak pakai tudung . Takkan dia nak pikir nanti gang dia perli dia . Kawan kawan dia kutuk dia . Takmau ka dia pikir apa yang dia akan tanggung di akhirat nanti ? Bila kau just pikir diri kau , keselesaan kau . Kau akan happy ja . Takdak gelisah gelisah . Happy life gitu . Aku dah cuba try test buat , and it work ! So you have to try by yourself  ! Good luck . ;)

0 comments: